Projecten tegen kindarbeid:
Kindarbeid bestrijden in ijzermijnen Hospet
Nieuwe kans kindarbeiders
Opvang straatkinderen
Projecten voor beter onderwijs:
Onderwijsproject EDU-Key
Curi-o-city centra
Voorleesproject
Projecten voor meisjes en vrouwen:
Recht op menswaardig leven voor meisjes
Gezondheidsproject
Conservenfabriek
 
 
Rapportages >
Nieuws >
Deelnemende
organisaties >

Project Curi-o-city centra

Wie kent niet het wetenschapscentrum NEMO in Amsterdam? Zulke centra is Yojana gestart voor de kinderen op het Indiase platteland. Wij zien dat als een enorme stimulans voor de onderwijssituatie daar.

Kinderen In de dorpen waar onze partners werken zijn niet nieuwsgierig. Vragen stellen hoort niet en bovendien wie kan antwoorden als de ouders zelf niet naar school zijn geweest?

Daar hebben we verandering in gebracht met de start van Curi-o-city centra. De kinderen mogen net als bij NEMO overal aan komen en al ontdekkend zullen ze nieuwsgierig worden. We helpen de leerkrachten in het gebied gelijktijdig om de vragen goed te kunnen beantwoorden.

Het NCDO steunde deze acties en riep het project uit tot een innovatief project. Ook ons eigen NEMO in Amsterdam werkt mee aan deze actie door veel expertise ter beschikking te stellen. PMOT heeft een flinke hoeveelheid zeer verantwoord en educatief speelgoed voor dit project ter beschikking gesteld.

Natuurlijk blijven we het project verbeteren en ontwikkelen. U kunt helpen door een Curi-O-City kavel te kopen.

Waar het bij dit project om gaat hebben we uitgelegd in de brief aan leerlingen van het basisonderwijs. Die vindt u hier.