Wat kunt u doen
Samen sporten - bedrijven
Samen sporten - scholen
Yojana eretribune
Yojana Webshop
Doe een donatie
Boeken kopen én doneren
VriendenLoterij
Koop een kavel
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Woorden van waarde
Bouw mee aan de toekomst van kinderen in India

Lees meer >>
Op zoek naar een kado? Geef een envelop
met inhoud

Lees meer
Doe een donatie
Help kennis en gezondheid te brengen aan kinderen en
hun omgeving.
Meer
>

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Steeds meer ondernemers ontplooien andere maatschappelijke activiteiten naast het ondernemerschap. Toekomst bieden aan kinderen in kansarme situaties is een aantrekkelijke mogelijkheid. Maar dat vraagt om kennis en tijd. Tijd die u waarschijnlijk moeilijk kunt missen.

Yojana biedt u die tijd en die kennis aan. Kennis die we de afgelopen 25 jaar hebben opgebouwd. Yojana steunt projecten voor kinderen en vrouwen op het Indiase platteland. De nadruk ligt op projecten ter voorkoming van kinderarbeid. Die projecten werpen vrucht af.De laatste vier jaar kon de kinderarbeid in ruim honderd dorpen worden teruggedrongen door onderwijs op de kaart te zetten. Ouders zagen er vroeger het nut niet van in en nu wel. Daardoor gaat nu 95% van de kinderen naar school. Dat was nog geen 60%.

De volgende bedrijven steunen Yojana
Partnerondernemer Project
Huis en Haard Beheer B.V. Baarn EDU-Key en Discovery Centra
Roto B.V. Uitgeest Toekomst voor kindmijnwerkers
Koppert Cress B.V. Monster Melkfabriek voor vrouwen, Conservenfabriek
Oriental Seeds B.V. Maasbree EDU-Key
Komen beheer groep Heerhugowaard Gezondheidsproject YPS
RoTos International Hoofddorp EDU-Key
Hollindia International BV Conservenfabriek
Nic Oud Direct Mail B.V. EDU-Key III - Gender project
Van der Plas Sprouts
Broek op Langedijk
Groenteproject

U??

 

Yojana werkt samen met maar vijf projectpartners in India. Met die partners onderhouden we al heel lang een intensieve en open relatie. Dat kan omdat we alleen met betrokken vrijwilligers werken. Die kijken niet op een uurtje en putten voldoening uit het samen met de partners uitdenken en in de praktijk brengen van innovatieve projecten. Vrijwilligers die op grond van hun deskundigheid ook meepraten in platforms met verder alleen gesalarieerde deelnemers.

We zijn niet groot met een hulpbedrag van ca. twee ton per jaar. (bij een kostenpercentage van 0,6%.) We willen groeien naar drie ton omdat we bij die omvang veel meer kinderen zicht op een toekomst kunnen bieden en nog steeds de Yojana - kwaliteit kunnen handhaven. We willen ons daarmee blijven onderscheiden, zeker ook naar de Nederlandse partners. We doen er alles aan om u maatwerk te leveren met rapportages, beeldmateriaal en presentaties.

We hopen dat we een beroep op u mogen doen bij het verder uitbouwen van de Yojana projecten. Wij denken aan een band tussen uw bedrijf en een van die projecten. Wij beleven heel veel voldoening uit de samenwerking met de partners; uit de verhalen van jeugd die we aan een toekomst hebben kunnen helpen. Die voldoening willen we graag met u delen.

We komen graag bij u langs om te praten over de projecten en over de manier waarop we u eventueel op maat kunnen bedienen met informatie. Mocht u geinteresseerd zijn, neem dan contact met me op via info@yojana.nl

Koop een kavel in Curi-O-City

Bouw mee aan de toekomst van kinderen in India. Meer >