Nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Archief
Yojana in de pers
 

Wilt u ook actie voeren voor Yojana Projecthulp?

Wij ondersteunen uw actie met informatiepanelen, folders en presentaties.
Neem dan contact met ons op via info@yojana.nl

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Mail dan naar info@yojana.nl

Vastenactie en sponsorloop op basisschool 'De Springplank' in Huizen

"Elk schooljaar houden we een vastenactie voor Yojana met als doel veel geld op te halen voor deze stichting. Meteen na de voorjaarsvakantie zijn we ook dit jaar weer gestart. Alle kinderen hebben gekeken naar een power point waarin ze een kijkje kregen in het kindertehuis 'Dreamland'. Nou, dat zag er wel even anders uit dan de huisvesting waar onze kinderen zich in bevinden. Ingestorte muurtjes, wasbakken buiten en een keuken die er wel heel anders uitziet dan de gemiddelde Nederlandse keuken. Geen tegels, veel beton, een gasstel op de grond en mensen die het eten op de grond klaarmaken. Voor de kinderen was het meteen duidelijk. Geld ophalen voor Dreamland om het een en ander op te knappen is een heel goed doel. Dat zag iedereen wel in.

In de dagen erna is er flink geknutseld voor India. Alle kinderen hebben iets gemaakt in de hoop dat papa of mama dit wel zou willen kopen. In mijn groep (groep 3) hebben alle kinderen een tegeltje versierd met mooie Indiase motieven. Hopelijk krijgt de keuken straks ook zulke mooie, kleurige tegels, dan ziet het er een stuk gezelliger uit. Elke groep heeft iets anders gedaan. Zo zijn er ook groepen geweest waarbij de kinderen zich hebben verkleed als iemand uit India. Met mooie kleurige lappen om en een stip op hun voorhoofd. Hier zijn ook foto's van gemaakt en ook deze konden worden verkocht. Op deze manier is er al flink wat geld verdiend maar de grootste klapper moest nog komen.

Op woensdag 14 maart was het tijd voor de sponsorloop. Er was een route uitgezet van een kilometer lang. Alle kinderen hadden zich in de periode ervoor al laten sponsoren en met de stempelkaart om hun nek konden ze van start. Gelukkig was het ook dit jaar weer prima weer; wat hebben we tot nu toe toch altijd geluk gehad. Het was flink druk buiten. Overal rennende kinderen en ouders die de boel flink aanmoedigden. Elk jaar weer leuk om te zien. Maar in de school was het ook een drukte van belang. Overal zijn lekkere hapjes en drankjes te koop. Een aantal jaar hebben we een ouder gehad die altijd zorgde voor heerlijk Turkse broodjes. Omdat zij inmiddels geen kinderen meer bij ons op school heeft was dat dit jaar dus niet meer het geval. Gelukkig waren de sateetjes gesponsord door een slager een goed alternatief samen met Turkse broodjes kip die een ouder aanbood te maken. Een andere ouder kwam op de valreep met porties mihoen en gebakken banaan. Samen met de vele cakes, pannenkoeken, chips, koppen soep en andere hapjes werd dus ook de inwendige mensgevuld en dit was voor zowel ouders als lopers fijn.

In de weken na de actie kwam er elke dag geld binnen.Ja, er moet natuurlijk wel eerst langs de sponsoren gegaan worden om het geld te innen. Twee grote 'thermometers' lieten steeds de groei van het bedrag zien. Het was heel spannend. Zou het bedrag weer boven de €10.000,- komen? Ja hoor; het is weer gelukt. Het bedrag is weer heel erg hoog. Maar liefst €11.969,90 hebben we opgehaald. En hier zijn we als school enorm trots op. We weten zeker dat het geld goed besteed gaat worden en zien graag foto's van het resultaat."

Leonore Zuidinga, De Springplank te Huizen

Yojana bedankt iedereen die heeft geholpen met de vastenactie en de sponsorloop, met name de kinderen natuurlijk, voor hun inzet.

< terug naar het nieuwsoverzicht