Nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Archief
Yojana in de pers
 

Wilt u ook actie voeren voor Yojana Projecthulp?

Wij ondersteunen uw actie met informatiepanelen, folders en presentaties.
Neem dan contact met ons op via info@yojana.nl

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Mail dan naar info@yojana.nl

Rabobank Alkmaar e.o. adopteert project Yojana

Het Yojana project in de strijd tegen de diepgewortelde achterstelling van meisjes en vrouwen heeft de gemengde sporten judo en korfballen als één van de basisonderdelen. En hiervoor mocht Yojana onlangs een bedrag van € 5.450 in ontvangst nemen van Rabobank Alkmaar e.o..

‘Sinds begin 2010 heeft Rabobank Alkmaar e.o. een project in India geadopteerd dat beoogt om 11.000 boeren die tot de armste categorie behoren structureel van een hoger inkomen te voorzien’, zo vertelt Els Vriese van de Rabobank. ‘Bij de steun die wij geven aan de boerencoöperaties, is van belang dat er perspectief bestaat op financiële zelfredzaamheid. Op termijn moeten de coöperaties in India zonder externe steun diensten aan de leden kunnen blijven aanbieden. Steun van de Rabobank wordt zo als een katalysator voor ontwikkeling gebruikt. En die katalysator functie willen wij verder uitbouwen’.

‘Samen met de Stichting Yojana heeft de bank zich ingezet om nog meer meisjes en jongens te kunnen laten judoën. Hoe? Door de afgelopen maanden acties te koppelen aan het adoptieproject. Voor € 20 euro konden klanten en leden van de bank een dorp in India een judomat schenken. Voor elke Rabobank medewerker die donateur werd van het medewerkersfonds Share4More doneerde de bank ook nog eens een judomat en ook het Share4More fonds zelf zegde een financiële bijdrage toe’, zo vertelt Vriese. Met deze forse donatie kan Yojana verder bouwen om de sport een wapen in de strijd te maken om de gevolgen van sekse discriminatie tegen te gaan en daar is de stichting trots op!

< terug naar het nieuwsoverzicht